Dodge (BEEP) uit 1944 Laat je rijden met een Willys MB Jeep uit WO II Willys MB uit WO 2

 

1 Home

2 Algemene info

3 Routes

4 JeepTour en
    De Zonnebloem

5 Fotogalerij

6 Linksverstegenmichel @gmail.com

 

Beleef een kwalitatieve, persoonlijke en unieke jeeptour langs door WO II getekende plaatsen en natuur in het Peel & Maas gebied.

Willys MB Jeep

De jeep waar de tour mee verreden wordt is een authentieke Willys MB uit 1943.
In de jaren 1941 t/m 1945 zijn er ca. 360.000 gebouwd en deze zijn op grote schaal in de oorlog ingezet.
De jeep is in originele staat en dient ook als zodanig behandeld te worden, dus dubbel clutch is standaard en we praten over miles, inches en gallons.
Voor uitvoerige informatie over deze jeep zie de website van Willys-Overland:

Willys-Overland


Drie gasten in de jeep is mogelijk, maar de achterbank kan, doordat de jeep in originele staat is, door sommige gasten als krap worden ervaren. Met zijn tweeën is dit dus wat comfortabeler.
Vandaar dat er ook de mogelijkheid is met de Dodge (zie foto) te rijden.
Deze Dodge is geproduceerd in 1944.

Dodge (BEEP) uit 1944

Aangezien wij de sfeer exclusief en educatief willen houden, kunnen hierin maximaal 6 personen meerijden.
Indien één familie of één ( vrienden-? ) groep samen wil rijden kan eventueel met Jeep en Dodge worden gereden.
Maximaal aantal gasten is dan 10.De tour voert langs historische plaatsen en (oorlogs-) monumenten die de herinnering levend houden aan de heftige strijd die zich afspeelde in het gebied tussen Peel en Maas in het najaar van 1944.
De veldslagen speelden zich af in “de schaduw” van de bekende operatie Market Garden, oftewel de Slag om Arnhem, die voor de Geallieerden een zware tegenslag was.
Tijdens de ritten wordt stilgestaan bij o.a. de monumenten en gedenktekens die verwijzen naar slachtoffers en gebeurtenissen van de moeilijke periode voor deze streek.

Enkele voorbeelden daarvan zijn de Slag om Overloon, de hevige strijd in de plaatsen Meijel en Venray en de beruchtte kerkrazias van 8 oktober 1944, waardoor met name Sevenum zwaar getroffen raakte.
In het Noord-Limburgse America bevonden zich onderduikadressen waar neergeschoten Amerikaanse en Engelse piloten verborgen werden gehouden totdat zij hun weg terug naar Engeland konden vervolgen.
Tijdens de jeeptour wordt daarnaast specifiek stil gestaan bij de bekende boerderij van – en het verhaal achter - de familie Poels aan de Zwarte Plakweg aan de rand van de Peel.
Hier werd gedurende die donkere periode plaats geboden aan diverse onderduikers.
In het kader van de verzetsbewegingen tenslotte, zijn ook Helden en Baarlo belangrijke plaatsen om te noemen, waarvan de markante historische punten bezocht kunnen worden.
Verder is de route E naar de kastelen van Broekhuizen en Geijsteren ( Oorlog aan de Maas ) bijzonder interessant, mede door de gesproken getuigenverslagen.

De combinatie van het bezoeken van bovenstaande historische plaatsen in een authentiek voertuig uit die tijd en de prachtige natuur en omgeving, maken de tocht tot een excellente persoonlijke gebeurtenis.
Stap in het verleden in de pittoreske dorpjes Griendtsveen en Helenaveen, waar u geniet van het groen en de kanalen met hun schitterende bomen en aanplanting die u de stress en drukte van alledag doen vergeten.
En tenslotte is er uiteraard tijd genoeg om mooie plaatjes te schieten!

Dus stap in en ........................ Feel the past!!